Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η μητέρα όλων των αγώνων

Σε άλλους αρέσουν οι γιορτές γιατί θα φάνε κουραμπιέδες, άλλοι για την χαρτοπαιξία και το ποτό και μερικοί για τα δώρα κάτω από το δέντρο. Εμένα πάλι μου αρέσουν οι γιορτές γιατί μόλις τελειώσουν, εκεί μεταξύ ξενυχτιού και πρησμένης κοιλιάς, ξεκινάει η μητέρα όλων των αγώνων το Dakar.

Μπορεί να έχει φύγει πλέον από την Αφρική, αλλά η Ν. Αμερική αποδυκνείεται εξίσου δύσκολη και απαιτητική. Μπορεί εδώ και χρόνια οι ιδιώτες να μην έχουν ελπίδα για διάκριση, αλλά το βαθύτερο νόημα του Dakar δεν έχει χαθεί και δεν είναι άλλο από την προσπάθεια για τη συμμετοχή και την υπερπροσπάθεια για τον τερματισμό. Γιατί τι καλύτερο από έναν αγώνα που έπαθλο δεν είναι μόνο η πρώτη θέση αλλά και ο τερματισμός, ειδικά για κάποιον "πρωτάρη".

Βέβαια ένας τέτοιος αγώνας δεν χαρίζεται ούτε στους πρωταγωνιστές, στερώντας κύπελα (ενίοτε και ζωές) σε κάθε του στροφή, πέτρα ή αμμόλοφο. Οι συμμετέχοντες για το 2014 ζεσταίνουν τα μοτέρ τους και σε κάποιο διάλειμμα πρόλαβαν να γυρίσουν ένα ολιγόλεπτο κλιπάκι "teaser" όπως λένε και οι αγγλοσάξονες.

Απολαύστε χωρίς ενοχές για τα κιλά που θα πάρετε στις γιορτές. Το Dakar θα αναλάβει από τις 5 έως τις 18 Ιανουαρίου να σας αποτοξινώσει στην Αργεντινή, τη Βολιβία και τη Χιλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου