Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη - Ντουμπρόβνικ πάρτ ουάν

Το καλοκαίρι του 2008 δεν υπήρχαν στο πρόγραμμα διακοπές. Τελικά κάποια γεγονότα λίγες μέρες πριν από την άδεια αναθεώρησαν την κατάσταση και βρέθηκα τέλη Ιουλίου να ψάχνω για προορισμό. Το ταξίδι με την μοτοσυκλέτα δεν ήταν αυτοσκοπός μιας και τα οικονομικά ήταν περιορισμένα, παρέα δεν υπήρχε και η διάθεση για ταλαιπωρία από τη σύζυγο περιορισμένη. Ψάχνοντας για κάπου οικονομικά διαπιστώσαμε ότι στην Ελλάδα οι διακοπές έχουν ξεφύγει από άποψη τιμής μιας και οι πλοιοκτήτες νομίζουν ότι θα αγοράσεις τη θέση. Έτσι στην ήρθε στην επιφάνεια το Dubrovnik που έπαιζε στο μυαλό μας εδώ και 2-3 χρόνια.

Μέσα σε 5-6 μέρες καταστρώθηκε η διαδρομή, η οποία άλλαξε πολλές φορές πχ στο αρχικό πλάνο ήταν και η Σερβία, αλλά δεν θέλαμε να κάνουμε τόσο πολλά χλμ. Την επόμενη φορά. Βρήκαμε δωμάτια μέσω νετ, έγινε σέρβις στη μοτοσυκλέτα και βουρ. Ενδεικτικό του πόσο τελευταία στιγμή γίνανε όλα είναι ότι την μέρα της αναχώρησης αγόρασα μποτάκια για τη γυναίκα μου.

Μέρα 1η: Θεσσαλονίκη - Οχρίδα 280χλμ
Χαλαρό ξεκίνημα μιας και έχουμε λίγα χλμ να κάνουμε και ακόμα ετοιμάζουμε πράγματα. Αναχώρηση το μεσημεράκι, ο καιρός συννεφιασμένος, μας ρίχνει και μια βροχούλα κοντά στην Κοζάνη. Τα χλμ στην Εγνατία φεύγουν εύκολα και σύντομα φτάνουμε στα πρώτα σύνορα. Είσοδος στα Σκόπια και συναντώ 2 Κροάτες μοτοσυκλετιστές. Τους ρωτάω για την διαδρομή και μου δίνουν πληροφορίες για τους δρόμους. Το απόγευμα φτάνουμε στην Οχρίδα. Όμορφη μικρή πόλη δίπλα στην λίμνη. Όλοι πολύ φιλικοί και εξυπηρετικοί. Οι τιμές στο 1/3 της Ελλάδας. Σίγουρα ένας προορισμός που θα ξαναπάμε σύντομα μιας και δεν προλάβαμε να δούμε και πολλά πράγματα.

Εικόνα
Ο πεζόδρομος στη Οχρίδα, πολύς κόσμος, όπως και παντού όπου πήγαμε. Αύγουστος γαρ....

1 σχόλιο:

  1. Γράψε κάτι για τον Τατσόπουλο που κανόνισε τη μισή Αθήνα ρε φιλαράκι, να χτυπήσουμε over 9000 views!

    ΑπάντησηΔιαγραφή